Киш Лорен


За масленото тесто:
250г.брашно, 120г.масло, 1 яйце, 25-30мл вода, щипка сол. Замесвате набързо тестото, завивате го във фолио, и го слагате в хладилника за поне 1/2час.

Пълнеж:
Запържва се 100-120г. бекон или шунка, отделно се запържва 1/2глава лук, нарязва се 100тина грама кашкавал или ементал или грюйер (каквото имате) на кубчета.

Приготвяме заливката:
2 яйца, 1/2чаша мляко, 1/2чаша пълномаслена сметана, настъргано индийско орехче, смлян бял пипер, солчица, малко нарязан на дребно магданоз.

Разточва се тестото, покрива се формата (намазана преди това), опича се до полуготовност на 200гр. фурна за ок. 10-12мин. Разпределя се от горе запържения бекон, лука, нарязаното сирене, залива се до ръба със яйчено-сметанената смес, и се връща във фурната до пълно изпичане. Времето зависи от размера на киша - един голям - ок. 20мин? малките - ок 12мин. Моите форми са 6бр., 12см.






Коментари

  1. здравейте,направих киша и се получи много добре благодаря за рецептата.

    ОтговорИзтриване
  2. Здравейте! И аз го направих и наистина е превъзходен:), пробвайте и вие1

    ОтговорИзтриване
  3. развам се, че ти е харесал :-)
    класическите рецепти никога не разочароват :-)

    ОтговорИзтриване
  4. откъде да си купя форми за киш?

    ОтговорИзтриване
  5. форми за киш има (със сигурност) в магазините на солинген - двата щъркела - метални и порцеланови, а има и керамични, доста евтини, в JYSK. Преди време имаше в магазините на Genesis, но те започнаха да си сменят асортимента, та не съм сигурна за тях. Също в Бонжур, на щанда със съдовете, има метални тефлонирани (малки). Дано да е успешно търсенето!

    ОтговорИзтриване
  6. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации